Λεμφικό Μασάζ: Πού μπορεί να βοηθήσει;

Το λεμφικό μασάζ χαρακτηρίζεται για τα δεκάδες ευεργετικά οφέλη του στον οργανισμό, που μπορεί να περιλαμβάνουν από την ανακούφιση σε κάποιο οίδημα, μέχρι και την αποβολή βλαβερών ουσιών από τον οργανισμό μας. Το λεμφικό μασάζ περιλαμβάνει απαλούς χειρισμούς σε συγκεκριμένες περιοχές του σώματός, ώστε να βοηθήσει την κυκλοφορία της λέμφου αλλά και του αίματος. Ας δούμε αναλυτικά, πού μπορεί να βοηθήσει και τι περιλαμβάνει μία θεραπεία λεμφικού μασάζ.

Ποιους μπορεί να βοηθήσει το λεμφικό μασάζ;

Το λεμφικό μασάζ απευθύνεται κυριολεκτικά, σε όλους. Το λεμφικό σύστημα του ανθρώπου επικοινωνεί με το φλεβικό και η λέμφος διαχέεται στις φλέβες μας. Καθημερινά, ο ανθρώπινος οργανισμός παράγει περίπου 12 λίτρα λέμφου, η οποία βοηθά στη θρέψη, την αποβολή μη θρεπτικών για τον οργανισμό ουσιών, αλλά και στη συνολική άμυνα του οργανισμού.

Μπορεί να βοηθήσει τόσο άνδρες, όσο και γυναίκες που αντιμετωπίζουν καθημερινά μικρά ή μεγαλύτερα ζητήματα υγείας και δυσκολεύονται ν’ ανταποκριθούν στην καθημερινή τους ρουτίνα. Μερικά τέτοια παραδείγματα είναι τα ακόλουθα:

  • Οίδημα
  • Επεισόδια Ημικρανίας
  • Σωματική Κόπωση
  • Αϋπνία
  • Έντονο Στρες
  • Πεπτικά προβλήματα
  • Δερματικές Διαταραχές
  • Αρθρίτιδα
  • Λεμφοίδημα
  • Ινομυαλγία

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τις ημικρανίες, τα οιδήματα, τους μυοσκελετικούς πόνους αλλά και τους πόνους των αρθρώσεων, παρατηρούνται πολύ συχνά στις έγκυες γυναίκες. Το μασάζ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να τις απαλύνει από τα παραπάνω προβλήματα, σε συνδυασμό με τη βελτίωση της κυκλοφορίας της λέμφου και του αίματος.

Ποιά είναι η διαδικασία του λεμφικού μασάζ;

Η θεραπεία του λεμφικού μασάζ μπορεί να προσφερθεί σε ολόκληρο το σώμα. Ιδιαίτερα στα σημεία όπου υπάρχει   κυτταρίτιδα και τοπικό πάχος το λεμφικό μασάζ μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά ευεργετικό και ωφέλιμο. O θεραπευτής μασάζ θα εστιάσει στα σημεία του σώματος που έχουν μεγαλύτερο ανάγκη, ενώ εσείς μπορείτε να υποδείξετε τα σημεία που αισθάνεστε μεγαλύτερη δυσφορία ή πόνο. Η θεραπεία συνήθως περιλαμβάνει τις μαλάξεις στα χέρια, κατά μήκος των ποδιών, την κοιλιά αλλά και τους γλουτούς, όπου συνήθως παρουσιάζονται συχνότερα τα προβλήματος. Ανάλογα με το ζήτημα που αντιμετωπίζει κάθε αποδέκτης, ο συνολικός αριθμός συνεδριών μπορεί να διαφέρει. Ιδιαίτερα σημαντικό για να αποδώσει η θεραπεία του λεμφικού μασάζ, είναι το πρόβλημα που υπάρχει, όπως η παρουσία κυτταρίτιδας στο σώμα, οι φλεγμονές, αλλά και οι έντονοι πόνοι που μπορεί να σχετίζονται με ζητήματα υγείας (π.χ. ρευματοειδής αρθρίτιδα).


Λεμφικό Μασάζ στο σπίτι

Οι εξειδικευμένοι θεραπευτές του Deluxe Massage μπορούν να βρεθούν στο χώρο σας μέσα σε μία μόλις ώρα, προκειμένου ν’ αποκτήσετε ν’ απολαύσετε τα πολλαπλά ευεργετικά οφέλη που προσφέρει στην υγεία. Κλείστε online το ραντεβού σας και ξεκινήστε τη θεραπεία μόλις σε μία ώρα, από τη στιγμή που θα το αποφασίσετε

Απολαύστε μία συνεδρία Λεμφικού Μασάζ στο χώρο σας