Γιατί να συμπεριλάβετε μια συνεδρία μασάζ στην καθημερινή ρουτίνα σας;

Για αρκετά χρόνια οι θεραπείες μασάζ θεωρούνταν πολυτέλεια για αρκετό κόσμο. Σήμερα, ευτυχώς, τα πράγματα έχουν αλλάξει και συνειδητοποιούμε όλο και περισσότερο τα σημαντικά οφέλη για την υγεία που συνδέονται με το τακτικό μασάζ. Το μασάζ δεν θεωρείται πλέον μια περιστασιακή απόλαυση, αλλά μια αγαπημένη συνήθεια που συμβάλλει στη συνολική υγεία και ευεξία. Κέντρα αποθεραπείας, κέντρα ευεξίας, σπα και αθλητικά κέντρα προσφέρουν μια ποικιλία από θεραπείες μασάζ και διαθέτουν έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό. Ποιοί είναι, λοιπόν, οι λόγοι για να συμπεριλάβετε το μασάζ στην καθημερινή ρουτίνα σας; 

Ας δούμε πέντε λόγους για τους οποίους το μασάζ αποτελεί “σύμμαχο” στη βελτίωση της υγείας σας:

1. Μπορεί να μειώσει σε μεγάλο βαθμό το στρες.

Όλοι γνωρίζουμε ότι το άγχος δεν κάνει καλό. Όταν το σώμα σας αγχώνεται και κατακλύζεται από πίεση απελευθερώνει ανθυγιεινές ποσότητες της ορμόνης του στρες, της κορτιζόλης. Αυτό ευθύνεται για ένα ευρύ φάσμα δυσάρεστων παρενεργειών όπως διαταραχή του ύπνου, κακή διάθεση, έλλειψη εστίασης, ευερεθιστότητα, ακόμη και αύξηση βάρους.

Μελέτες δείχνουν ότι το τακτικό μασάζ μπορεί πραγματικά να βοηθήσει στη μείωση της ποσότητας της κορτιζόλης ανακουφίζοντας αυτές τις παρενέργειες, φέρνοντας μια αίσθηση ηρεμίας και χαλάρωσης, η οποία είναι ζωτικής σημασίας για την ψυχική μας υγεία και ευεξία. 

2. Μειώνει τα επίπεδα αρτηριακής πίεσης.

Εκτός από τη μείωση των επιπέδων κορτιζόλης, έρευνες δείχνουν ότι το τακτικό μασάζ μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση και επομένως τις επιπλοκές που σχετίζονται με αυτή. Θεωρείται ότι οι τακτικές συνεδρίες μασάζ μειώνουν τη συστολική και διαστολική αρτηριακή πίεση. Όσο διατηρείτε την αρτηριακή σας πίεση σε χαμηλά επίπεδα μειώνετε σημαντικά τις πιθανότητες να αναπτύξετε κάποια καρδιακή νόσο, εγκεφαλικό επεισόδιο, καρδιακή προσβολή, ακόμη και νεφρική ανεπάρκεια.

3. Συμβάλλει στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης και ενισχύει την καλή διάθεση. 

Το τακτικό μασάζ έχει επίσης αποδειχθεί ότι βοηθά όσους έχουν συμπτώματα άγχους και κατάθλιψης. Μπορεί να αξιοποιηθεί ως μέρος θεραπείας, παράλληλα φυσικά με την κατάλληλη ιατρική φροντίδα. Αποτελεί μια στιγμή χαλάρωσης και εστίασης του νου στο σώμα, απελευθερώνοντας κάθε αρνητική σκέψη που οδηγεί σε κρίσεις άγχους και αγωνίας. Κάθε συνεδρία οδηγεί στη μείωση της κορτιζόλης του σώματος, καθώς και στην αύξηση της ντοπαμίνης.

4. Αυξάνει την ευελιξία και τη σωματική δύναμη.

Εάν υποφέρετε από κάποια νόσο με χρόνιους πόνους όπως η αρθρίτιδα, το τακτικό μασάζ μπορεί να βοηθήσει στη μείωση ή ακόμα και την εξάλειψη του πόνου. Χαλαρώνει τους μύες, απομακρύνει τη συσσωρευμένη ένταση, αυξάνει την ευλυγισία και μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της γενικής στάσης του σώματος. Μπορεί επίσης να οδηγήσει στην εξάλειψη των πονοκεφάλων καθώς πολλές ημικρανίες είναι αποτέλεσμα κακής στάσης του σώματος. Το μασάζ βοηθά το σώμα να αναρρώσει πιο γρήγορα από τυχόν τραυματισμούς και λοιμώξεις. Επιτρέπει στις παυσίπονες ενδορφίνες να απελευθερωθούν στην κυκλοφορία του αίματος με αποτέλεσμα να αυξάνει τη ντοπαμίνη, την ορμόνη χαλάρωσης, η οποία βοηθά στη μείωση του πόνου και ενθαρρύνει την επούλωση.

5. Βοηθά το κυκλοφορικό σύστημα.

Το να έχει κάποιος καλή κυκλοφορία δεν σημαίνει απλώς ότι δεν έχει κρύα χέρια και πόδια… 

Η καλή κυκλοφορία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και την καλή λειτουργία του σώματος. Το μασάζ έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει το κυκλοφορικό και βοηθά στην απελευθέρωση τυχόν μπλοκαρισμάτων σε περιοχές του σώματος που μπορεί να έχουν συμφορηθεί με την πάροδο του χρόνου. Με απλά λόγια, η καλή κυκλοφορία είναι ζωτικής σημασίας για την καλή υγεία και το μασάζ μπορεί να σας βοηθήσει να το πετύχετε.

Αξιοποιήστε το μασάζ προς όφελός σας ξεκινώντας μια συνεδρία σήμερα!

Κλείστε Ραντεβού