Τι οφέλη έχει το μασάζ στα άτομα από 60 ετών και άνω;

Καθώς μεγαλώνουμε, το σώμα μας αλλάζει, επιβραδύνει. Σταδιακά, αρχίζουμε να βιώνουμε πόνους τοπικά και δυσκαμψία. Ειδικότερα τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, υποφέρουν από χρόνιες παθήσεις, όπως η οστεοαρθρίτιδα ή ακόμα και πάρκινσον, αντιμετωπίζοντας σημαντικές δυσκολίες στην καθημερινότητα. Μπορεί ένα μασάζ να βοηθήσει αποτελεσματικά σε αυτές τις ηλικίες; Φυσικά! Γι’ αυτό σε αυτό το άρθρο θα διαβάσετε πώς μπορούν τα άτομα   άνω των 60 ετών ν’ ανακουφιστούν από τον πόνο με τις σωστές τεχνικές μασάζ, αλλά και τα συνολικά οφέλη της θεραπείας μασάζ, στην υγεία του ατόμου.

Τα θετικά αποτελέσματα του μασάζ για το σώμα

Οι θεραπείες μασάζ προσφέρουν πολλά οφέλη σε ολόκληρο το σώμα. Βοηθούν στην ανακούφιση του πόνου των αρθρώσεων και των μυών και μπορούν να μειώσουν τα αυξημένα επίπεδα στρες που τείνουν να έρχονται με τη γήρανση του σώματος. Οι χαλαρωτικές κινήσεις των χεριών βοηθούν στη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος, ειδικά στα διαβητικά πόδια, και ανακουφίζουν από την ένταση των μυών ενώ παράλληλα χαλαρώνουν το σώμα και το μυαλό.

Το μασάζ σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας έχει αποδειχθεί ότι έχει θετικά αποτελέσματα όπως:

  • Μείωση του πόνου της οστεοαρθρίτιδας
  • Αύξηση του χρόνου και της ποιότητας ύπνου
  • Ανακούφιση διέγερσης που συνοδεύουν τη νόσο Alzheimer
  • Αντιμετώπιση της κατάθλιψης
  • Σωματική και ψυχική χαλάρωση
  • Ταχύτερη επούλωση από τραυματισμούς ή ανάρρωση από ασθένειες
  • Σωματική ενδυνάμωση
  • Καλύτερη ψυχολογία 

Οι συνεδρίες μασάζ να είναι ένας αποτελεσματικός, μη επεμβατικός τρόπος για να βοηθήσει στην ανακούφιση ορισμένων συμπτωμάτων πολλών παθήσεων που σχετίζονται με την ηλικία, ειδικά όταν χρησιμοποιείται παράλληλα με την ιατρική φροντίδα. Μέσω του τακτικού μασάζ, τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας μπορούν να βιώσουν μια βελτιωμένη ποιότητα ζωής, αυξημένα επίπεδα ενέργειας και να αισθάνονται νεότεροι και πιο υγιείς συνολικά.

Επιλέξτε την ιδανική θεραπεία για το σώμα σας

Το μασάζ είναι βέβαιο ότι μπορεί να σας βοηθήσει στη βελτίωση της κινητικότητας, της ευελιξίας, ακόμη και της ψυχικής σας υγείας. Βρείτε την ιδανική τεχνική μασάζ που ταιριάζει στο σώμα σας και τις δυσκολίες που τυχόν αντιμετωπίζετε. Θα δείτε άμεσα τη διαφορά στην καθημερινότητά σας. Είναι σημαντικό να φροντίζετε και να αγαπάτε το σώμα σας. Προσφέρετε στον εαυτό σας στιγμές χαλάρωσης και ανακούφισης. 

Αν αναγνωρίζετε ότι δεν μπορείτε πλέον να κάνετε με ευκολία σωματικές δραστηριότητες που απολαμβάνετε συνήθως, τότε πρέπει να δώσετε στο σώμα μας τη φροντίδα που χρειάζεται! Με αυτό τον τρόπο θα παραμείνετε δραστήριοι και λειτουργικοί στην καθημερινότητά σας.

Βρείτε τη θεραπεία μασάζ που σας ταιριάζει!

Κλείστε Ραντεβού