Πώς ο ύπνος βελτιώνεται με το μασάζ

Ο ύπνος είναι ένα απαραίτητο συστατικό για τη διατήρηση της συνολικής υγείας και ευεξίας σας. Ας μη ξεχνάμε άλλωστε, ότι στην πραγματικότητα, ένα σημαντικό μέρος της ανθρώπινης ζωής το περνάμε στον ύπνο. Η πολυάσχολη εργασία και καθημερινότητα όμως, για τους περισσότερους ανθρώπους, συνεπάγεται και δυσκολίες στον ύπνο, είτε αυτές αφορούν έναν καλό και βαθύ ύπνο, είτε την τήρηση ενός συνεπούς προγράμματος ύπνου. Το μασάζ είναι ένας τρόπος για να βελτιώσετε τον ύπνο σας και σε αυτό το άρθρο, θα μάθετε πώς μπορεί να σας βοηθήσει ν’ απολαμβάνετε έναν βαθύ και πραγματικά ξεκούραστο ύπνο. 

Πώς το μασάζ συμβάλλει στον καλό ύπνο;

Η θεραπεία μασάζ χρησιμοποιείται για τη θεραπεία πολλών καταστάσεων υγείας, καθώς αποτελεί μία μη επεμβατική θεραπεία που προάγει τη χαλάρωση. Τα τακτικά μασάζ μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της έντασης και των χρόνιων πόνων που σας κρατούν ξύπνιους κατά τη διάρκεια της νύχτας, αλλά και να σας βοηθήσουν να επαναφέρετε τον ύπνο σας αυξάνοντας τα επίπεδα σεροτονίνης, που έχουν ως αποτέλεσμα έναν γενικά καλύτερο ύπνο.

Αρχικά, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι είναι πολλές οι μέθοδοι μασάζ ηρεμούν το σώμα. Για παράδειγμα, το σουηδικό μασάζ, το οποίο συνήθως χρησιμοποιεί μακριές, σαρωτικές, απαλές κινήσεις, είναι πολύ χαλαρωτικό. Καθώς το σώμα χαλαρώνει, τα επίπεδα του στρες μειώνονται. Αυτό θα επηρεάσει άμεσα τη μείωση των επιπέδων κορτιζόλης στο σώμα σας, η οποία δεν είναι άλλη, από την ορμόνη του στρες.

Ακόμη, το μασάζ προκαλεί την απελευθέρωση σεροτονίνης, ενός νευροδιαβιβαστή που ενισχύει τα συναισθήματα ευεξίας και ευτυχίας. Παράλληλα, η μελατονίνη, μια ορμόνη που διέπει τον ύπνο, παράγεται περισσότερο όταν εκκρίνεται σεροτονίνη. Ένα χαλαρωτικό μασάζ διεγείρει την άμεση παραγωγή μελατονίνης, η οποία οδηγεί σε βελτίωση της ποιότητας του ύπνου και στη μείωση της αϋπνίας.

Ποιές τεχνικές μασάζ βοηθούν στον ύπνο;

Δεν είναι όλες οι μέθοδοι μασάζ κατάλληλες για τη θεραπεία της αϋπνίας. Τα μακριά και απαλά χτυπήματα είναι οι πιο αποτελεσματικές τεχνικές μασάζ. Αντίθετα, έντονες πιέσεις όπως αυτές που προσφέρει το βαθύ μασάζ ιστών και το αθλητικό μασάζ έχουν το αντίθετο από το επιθυμητό αποτέλεσμα, καθώς διεγείρουν το σώμα.

Το Deluxe Massage διαθέτει αποκλειστικά πιστοποιημένους και εξειδικευμένους θεραπευτές με πολυετή εμπειρία στην τεχνική που προσφέρουν, για να σας βοηθήσουν να επαναφέρετε τη χαλάρωση και την ευεξία που επιθυμείτε σε όλο το σώμα σας!