Τι είναι το Αγιουρβεδικό Μασάζ

Η πρακτική στο Αγιουρβεδικό Μασάζ προέρχεται από τις ινδικές ολιστικές διδασκαλίες της Αγιουρβέδα, οι οποίες εφαρμόστηκαν για πρώτη φορά πριν από περισσότερα από 5.000 χρόνια. Οι πεποιθήσεις πίσω από αυτή τη φιλοσοφία, στοχεύουν στη θεραπεία του σώματος μέσω μιας διαδικασίας, ξεκινώντας από τον εξαγνισμό, σε συνδυασμό με ειδικές διατροφικές αγωγές, θεραπείες με βότανα καθώς και μασάζ και γιόγκα. 

Το αγιουρβεδικό μασάζ χρησιμοποιεί θεραπείες με βότανα, τεχνικές μασάζ και αλλαγές στον τρόπο ζωής για να ενισχύσει τη συνολική ευεξία σας και να δημιουργήσει τη σωστή ισορροπία μεταξύ του μυαλού, του σώματος και της ψυχής. Η ολιστική προσέγγιση της θεραπείας επιτρέπει μια πιο ολοκληρωμένη προσέγγιση σε κάθε πόνο ή στρες που βιώνει κάποιος. Αντί λοιπόν, να κάνετε μασάζ στους μύες που φαίνεται να σας προκαλούν συνεχή πόνο, ολόκληρο το σώμα σας θα αντιμετωπίσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει μέσω του Αγιουβέρδικου μασάζ, προκειμένου ν’ λάβει μακροπρόθεσμα οφέλη και όχι βραχυπρόθεσμες λύσεις. 

Ποια είναι τα οφέλη του;

Όπως πολλές άλλες τεχνικές μασάζ, ο στόχος του Αγιουρβεδικού Μασάζ είναι να προωθήσει τη χαλάρωση και να απαλλαγείτε από κάθε άγχος. Ωστόσο, η διαφορετική προσέγγιση που ακολουθείται εδώ, δίνει την ευκαιρία για περισσότερα μακροπρόθεσμα πλεονεκτήματα. Μέσω των πρακτικών που απεικονίζονται σε ένα Αγιουρβεδικό μασάζ, έχουν παρατηρηθεί πολλά οφέλη, όπως ένα ισχυρότερο και πιο ανθεκτικό ανοσοποιητικό σύστημα, αλλά και η  αναζωογόνηση και η μείωση του στρες μακροπρόθεσμα. Επιπλέον, πολλά άτομα με ιατρικές παθήσεις έχουν δει βελτιώσεις στη συνολική τους ευημερία.

Ο κύριος στόχος των πεποιθήσεων της Αγιουρβέδα είναι να ισορροπήσουν το σώμα, το μυαλό και το πνεύμα, γνωστά και ως Vata, Pitta και Kapha. Μόλις επιτευχθεί ισορροπία, το άγχος και η ένταση μειώνονται, το ανοσοποιητικό σύστημα είναι υγιές και αισθάνεστε απόλυτη αναζωογόνηση. 

Γιατί διαφέρει από ένα συνηθισμένο μασάζ;

Το αγιουρβεδικό μασάζ έχει μια πιο ολιστική προσέγγιση, που σημαίνει ότι στοχεύει στο να στοχεύει στο να εξαλείψει περισσότερο το συναισθηματικό στρες, παρά το σωματικό άγχος που μπορεί να νιώθει κανείς. Αυτό έχει μακροπρόθεσμα οφέλη, καθώς σε ορισμένες περιπτώσεις, η αντιμετώπιση του σωματικού στρες είναι μόνο μια βραχυπρόθεσμη λύση. 

Αυτή η τεχνική μασάζ είναι επίσης γνωστή ως «μασάζ με λάδι», καθώς τα ζεστά, φυτικά έλαια χρησιμοποιούνται συνήθως στις θεραπείες, προάγοντας την αποτοξίνωση και τη χαλάρωση. Υπάρχει σαφής εστίαση στην ενέργεια στο σώμα, το μυαλό και το πνεύμα, και τη σημασία της ισορροπίας μεταξύ των τριών. Οι ινδικές διδασκαλίες δείχνουν τη σημασία της εξισορρόπησης των Τσάκρα, γνωστών και ως τα κέντρα ενέργειας στο σώμα μας. 

Το αγιουρβεδικο μασάζ προσαρμόζεται στις επιθυμίες και τις ανάγκες σας, συνδυάζοντας τις παραδοσιακές τεχνικές μασάζ με μια ολιστική προσέγγιση, ώστε να διασφαλιστεί ότι θα συγκεντρωθούν περισσότερα οφέλη μακροπρόθεσμα. Το Deluxe Massage διαθέτει αποκλειστικά πιστοποιημένους και εξειδικευμένους θεραπευτές με πολυετή εμπειρία στην τεχνική που προσφέρουν, για να σας βοηθήσουν να επαναφέρετε τη χαλάρωση και την ευεξία που επιθυμείτε σε όλο το σώμα σας!