Τι είναι το λεμφικό μασάζ

Το λεμφικό μασάζ είναι μια μορφή απαλού μασάζ που ενθαρρύνει την κίνηση των λεμφικών υγρών στο σώμα. Πρόκειται για μια ελαφριά, ρυθμική μορφή μασάζ που έχει σχεδιαστεί για να διευκολύνει τη συμφόρηση στο λεμφικό σύστημα. Το λεμφικό μασάζ είναι μία προληπτική και επανορθωτική τεχνική, που μπορεί να βελτιώσει τη συνολική ευεξία αλλά και να μειώσει το πρήξιμο και να βελτιώσει την κυκλοφορία σε όλο το λεμφικό σύστημα.

Τι είναι το λεμφικό μασάζ;

Το λεμφικό μασάζ είναι αποτελεσματικό στην αποτοξίνωση του σώματος από τοξικές ουσίες, αλλά και στην ενίσχυση της λειτουργίας του ανοσοποιητικού, στη μείωση του οιδήματος και της κατακράτησης υγρών, στη βελτίωση του τόνου του δέρματος και στην επιτάχυνση του χρόνου επούλωσης των τραυματισμών. Μπορεί επίσης να βελτιώσει πολλές χρόνιες παθήσεις όπως η ιγμορίτιδα, η ρευματοειδής αρθρίτιδα, το σκληρόδερμα, η ακμή και άλλες δερματικές παθήσεις. Ενώ η καρδιά αντλεί συνεχώς αίμα μέσω των αιμοφόρων αγγείων, το λεμφικό σύστημα βασίζεται στην κίνηση των λείων μυών για τη μεταφορά υγρού μέσω των λεμφικών αγγείων. Οι ελαφριές ρυθμικές κινήσεις διεγείρουν το λεμφικό σύστημα χωρίς να πιέζουν δυνατά το αγγείο. Κάνουν το λεμφικό υγρό να κινείται εύκολα μέσω των κόμβων και των ιστών, διασφαλίζοντας ότι το υγρό δεν παγιδεύεται πουθενά. 

Σε τι βοηθά το λεμφικό μασάζ;

Οι συνθήκες υγείας μπορεί να διακόψουν την κανονική ροή της λέμφου, προκαλώντας τη συσσώρευση λεμφικού υγρού σε μια συγκεκριμένη περιοχή του σώματος, συχνά στα χέρια ή τα πόδια, όπου μπορεί να προκαλέσει οίδημα. Αυτή η κατάσταση ονομάζεται λεμφοίδημα. Οι άνθρωποι μπορεί να αναπτύξουν λεμφοίδημα ως αποτέλεσμα λοιμώξεων, θεραπειών καρκίνου που περιλαμβάνουν αφαίρεση λεμφαδένων και οποιασδήποτε πάθησης που βλάπτει το λεμφικό σύστημα. Επομένως, το λεμφικό μασάζ μπορεί:

  • Να μειώσει την πιθανότητα να υποφέρετε από μικρά κρυολογήματα και ιούς, καθώς βοηθά το σώμα σας να καταπολεμήσει τη μόλυνση και επιταχύνει την επούλωση και την ανάρρωση από την ασθένεια.
  • Βοηθά στη μείωση της κατακράτησης νερού.
  • Συμβάλλει στην απώλεια βάρους, καθώς η βελτίωση του λεμφικού συστήματος θα βελτιώσει τον μεταβολικό σας ρυθμό, γεγονός που σας βοηθά να κάψετε θερμίδες πιο αποτελεσματικά.

Το Deluxe Massage διαθέτει αποκλειστικά πιστοποιημένους και εξειδικευμένους θεραπευτές με πολυετή εμπειρία στην τεχνική που προσφέρουν, για να σας βοηθήσουν να επαναφέρετε τη χαλάρωση και την ευεξία που επιθυμείτε σε όλο το σώμα σας!