Η διαφορά ανάμεσα στο μασάζ βαθέως ιστού και το αθλητικό μασάζ

Ένα καλό μασάζ είναι πάντα ευπρόσδεκτο! Πολλοί είναι οι άνθρωποι που εκτός από την χαλάρωση, αναζητούν μία τεχνική η οποία θα δράσει σε βάθος των μυών τους, είτε για ν’ ανακουφιστούν από την ένταση, είτε προκειμένου ν’ αντιμετωπίσουν σοβαρά ζητήματα που δυσκολεύουν την καθημερινότητα τους, όπως οι σφιγμένοι μύες και κόμποι ή ακόμη και ένας τραυματισμός από την άθληση. Ένα μασάζ αποτελείται από σωματική διέγερση των μυών και του δέρματός σας, η οποία ποικίλλει πολύ σε δύναμη και τεχνική. Οι δύο τεχνικές που συνήθως εφαρμόζονται γι’ αυτό το σκοπό, είναι το μασάζ βαθέως ιστού (deep tissue) αλλά και το αθλητικό μασάζ. Πώς μπορείτε όμως να διακρίνετε τη διαφορά μεταξύ τους και να επιλέξετε το κατάλληλο;

Μασάζ βαθέως ιστού

Το μασάζ βαθέως ιστού εξηγεί ήδη από την ονομασία του περί τίνος πρόκειται: διαφορετικές πιέσεις εφαρμόζονται για να χειριστούν τα βαθύτερα στρώματα ιστού στο σώμα μας. Αλλά τι ακριβώς είναι τα βαθύτερα στρώματα ιστού είναι κάπως ασαφές. Πρόκειται για όλα τα στρώματα ιστού που βρίσκονται πάνω από έναν μυ, αλλά όχι τον ίδιο τον μυ. 

Ο θεραπευτής εργάζεται σε αυτά τα στρώματα, αλλά όχι τόσο βαθιά ώστε να δουλεύει σε ολόκληρο τον ιστό, όπως θα έκανε ένα αθλητικό μασάζ. Η πίεση αυτού του τύπου μασάζ, είναι αρκετά αποτελεσματική ώστε να απελευθερώνει νεοσχηματισμένους ή μικρούς κόμπους και να τεντώνει τους δύσκαμπτους μύες.

Αθλητικό μασάζ

Το αθλητικό μασάζ από την άλλη, εστιάζει στην πρόληψη ή η βελτίωση των αθλητικών τραυματισμών χειραγωγώντας τους μαλακούς ιστούς (μύες) του σώματος. Ο θεραπευτής χειρίζεται αποτελεσματικά και με ασφάλεια τους μύες, διασφαλίζοντας ότι δεν βλάπτουν περαιτέρω τον εύθραυστο ιστό, γι’ αυτό και απαιτείται ειδική εκπαίδευση στη συγκεκριμένη τεχνική, προκειμένου να προσφερθεί από τους θεραπευτές αθλητικού μασάζ. 

Το Deluxe Massage διαθέτει αποκλειστικά πιστοποιημένους και εξειδικευμένους θεραπευτές με πολυετή εμπειρία στην τεχνική που προσφέρουν, για να σας βοηθήσουν να επαναφέρετε τη χαλάρωση και την ευεξία που επιθυμείτε σε όλο το σώμα σας!