Μασάζ σε σημεία που πρέπει να αποφεύγετε στην εγκυμοσύνη

Το μασάζ είναι μία θεραπεία που μπορεί να ανακουφίσει σημαντικά μία έγκυο γυναίκα, η οποία έρχεται αντιμετώπιση με συνεχείς μεταβολές στο σώμα της, αλλά και έντονους πόνους που τις περισσότερες φορές εντοπίζονται στις αρθρώσεις και τους μύες. Κατά μία γενική θεώρηση, το μασάζ είναι ασφαλές μετά το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης. Ακόμη και μετά από αυτή την περισσότερο “ανησυχητική” περίοδο, υπάρχουν ορισμένα σημεία του σώματος που πολλές γυναίκες δεν επιθυμούν να λάβουν τις κινήσεις του μασάζ ή ακόμη και που συστήνεται από τους ειδικούς να αποφεύγονται. Ας δούμε ποιά είναι αυτά τα σημεία. 

Είναι ασφαλές ένα μασάζ εγκυμοσύνης;

Υποστηρίζεται ότι το μασάζ σε ορισμένα σημεία βελονισμού μπορεί να προκαλέσει αποβολή ή πρόωρο τοκετό. Ωστόσο, μέχρι σήμερα κανένα στοιχείο και καμία έγκυρη επιστημονική μελέτη, δεν μπορεί να υποστηρίξει αυτήν την πεποίθηση. Αντίθετα, ορισμένες μελέτες αναφέρουν ότι το μασάζ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να μειώσει τη διάρκεια και τον πόνο του τοκετού. 

Είναι πολύ σημαντικό να τονιστεί ότι για την ευαίσθητη κατάστασης της γυναίκας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, το σώμα θα πρέπει να τοποθετείται και να υποστηρίζεται διαφορετικά στη διάρκεια μιας συνεδρίας μασάζ σε σύγκριση με το σώμα μιας μη εγκύου. Κατά τη διάρκεια του μασάζ ο θεραπευτής θα πρέπει να εξασφαλίσει τόσο την άνεση σας, όσο και την ασφάλεια του μωρού σας. Επιπλέον, θα πρέπει να είστε ξαπλωμένοι στο πλάι και όχι σε κάποια άλλη στάση, ούτε σε καθιστή ή σε ημι-ξαπλωμένη θέση, ώστε να μην ασκείται πίεση στα αιμοφόρα αγγεία και κατά συνέπεια, πτώση της αρτηριακής πίεσης και μείωση της ροής του αίματος στη μήτρα. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την ασφάλεια του μασάζ στην εγκυμοσύνη εδώ.

Σημεία που μπορείτε να αποφεύγετε στο μασάζ εγκυμοσύνης

Κοιλιά

Από την άλλη, πολλές γυναίκες δεν επιθυμούν μασάζ σε ορισμένα σημεία του σώματός τους οπως η κοιλιά, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Έτσι, ενδέχεται να θέλετε να αποφύγετε να κάνετε μασάζ στην κοιλιά σας η οποία μεγαλώνει σταδιακά, αλλά και στην περιοχή γύρω από αυτή. 

Πόδια

Ένα άλλο σημείο που πολλές έγκυες γυναίκες δεν επιθυμούν να λαμβάνουν μαλάξεις κατά τη διάρκεια της συνεδρίας, είναι τα πόδια. Μπορείτε να ζητήσετε από το θεραπευτή σας να κάνει τριβές με απαλές κινήσεις, αλλά χωρίς να ασκείται έντονη πίεση και σε βάθος των ιστών. Επιπλέον, τονίζεται, ότι ο όγκος του αίματός αυξάνεται την περίοδο της εγκυμοσύνης και ως εκ τούτου, η ροή του αίματος στα πόδια μπορεί να επιβραδυνθεί, καθιστώντας σας επιρρεπείς σε θρόμβους. Έτσι, το βαθύ μασάζ ιστών στα πόδια θα μπορούσε να απομακρύνει έναν θρόμβο. 

Σημεία Πίεσης

Στο σώμα μας υπάρχουν ορισμένα σημεία πίεσης σε διάφορες περιοχές του σώματός,  σύμφωνα με τις αρχές της ρεφλεξολογίας, όπως ο καρπός, ο αστράγαλος ή ανάμεσα στα δάχτυλά. Ορισμένοι άνθρωποι υποστηρίζουν ότι το μασάζ σε αυτές τις περιοχές μπορεί να προκαλέσει συσπάσεις. Ωστόσο, μέχρι και σήμερα δεν υπάρχουν έγκυρα επιστημονικά στοιχεία που να υποστηρίζουν τους ισχυρισμούς, όμως είναι φυσιολογικό να μη νιώθετε άνετα με τις μαλάξεις στα συγκεκριμένα σημεία του σώματος.

Μπορείτε ν’ απολαύσετε το μασάζ εγκυμοσύνης στο χώρο σας!

Κλείστε Online το Ραντεβού σας!