Τα οφέλη του μασάζ για την υγεία

Το μασάζ είναι μία τεχνικές που περιλαμβάνει πιέσεις, χειρισμό του δέρματος, των μυών, των τενόντων και των συνδέσμων σας. Η ένταση ενός μασάζ μπορεί να περιλαμβάνει από απαλά χτυπήματα έως σταθερές πιέσεις. Μια ευρέως διαδεδομένη παρεξήγηση σχετικά με το μασάζ είναι ότι χρησιμοποιείται αποκλειστικά ως μέρος μία πολυτελούς δραστηριότητας σε ένα σπα. Στην πραγματικότητα, χρησιμοποιείται για την ανακούφιση της έντασης και της ενόχλησης, και μάλιστα, συχνά σε συνδυασμό με τακτική ιατρική θεραπεία για ένα ευρύ φάσμα προβλημάτων και περιστάσεων που σχετίζονται με την υγεία.

Τα κυριότερα πλεονεκτήματα του μασάζ

Ένα από τα πιο άμεσα πλεονεκτήματα του μασάζ είναι η αίσθηση βαθιάς χαλάρωσης και ηρεμίας. Το μασάζ προκαλεί την απελευθέρωση ενδορφινών, οι οποίες είναι χημικές ουσίες του εγκεφάλου (νευροδιαβιβαστές) που προκαλούν αισθήσεις ευεξίας. Οι χημικές ουσίες του στρες, όπως η αδρεναλίνη, η κορτιζόλη και η νορεπινεφρίνη, καθώς μειώνονται και σύμφωνα με έρευνες, οι υψηλές ποσότητες ορμονών του στρες αποδυναμώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Ειδικότερα, τα πλεονεκτήματα του μασάζ μπορεί να περιλαμβάνουν:

1. Μείωση του στρες και ενίσχυση χαλάρωσης

2. Ανακούφιση από τον μυϊκό πόνο και από την ένταση

3. Βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος 

4. Ενίσχυση της ανοσολογικής λειτουργίας

Επιπλέον οφέλη του μασάζ

Ωστόσο, η επιστημονική έρευνα διατρέχει συνεχώς προκειμένου να επικυρώσει τα πολλαπλά οφέλη του μασάζ. Αρκετές μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι η θεραπεία μέσω του μασάζ είναι ευεργετική για τα εξής:

  • Άγχος
  • Πεπτικά προβλήματα 
  • Πονοκέφαλοι
  • Αϋπνία που σχετίζεται με το άγχος
  • Πόνος στο κάτω μέρος της πλάτης
  • Το σύνδρομο του μυοπεριτονιακού πόνου
  • Πόνοι στα νεύρα
  • Τραυματισμοί στους μαλακούς ιστούς
  • Τραυματισμοί που σχετίζονται με τον αθλητισμό
  • Ενόχληση στον αυχένα και στο πάνω μέρος της πλάτης

Εκτός από τα ιατρικά οφέλη, σε ορισμένα άτομα αρέσει το μασάζ επειδή συνήθως παρέχει συναισθήματα χαλάρωσης, ηρεμίας και ζεστασιάς. Ωστόσο, παρά τα πλεονεκτήματά του, το μασάζ δεν προορίζεται να υποκαταστήσει τη συμβατική ιατρική θεραπεία. 

Πρώτου λάβετε μία θεραπεία μέσω του μασάζ, προτείνετε να ενημερώστε το γιατρό σας, ώστε να τηρείτε οποιοδήποτε τακτικό θεραπευτικό σχήμα που μπορεί ν’ ακολουθείτε. Η θεραπεία μέσω του μασάζ είναι κατάλληλη για άτομα κάθε ηλικίας, ως ένας ευχάριστος τρόπος να περιποιηθείτε τον εαυτό σας, αλλά και ως ένα ισχυρό εργαλείο που σας βοηθά να ελέγχετε την υγεία και την ευημερία σας, είτε υποφέρετε από ένα συγκεκριμένο πρόβλημα υγείας, είτε θέλετε να ανακουφίσετε το άγχος. Το Deluxe Massage διαθέτει αποκλειστικά πιστοποιημένους και εξειδικευμένους θεραπευτές με πολυετή εμπειρία στην τεχνική που προσφέρουν, για να σας βοηθήσουν να επαναφέρετε τη χαλάρωση και την ευεξία που επιθυμείτε σε όλο το σώμα σας!